poniedziałek, 31 grudnia 2012

CIASTA Z KREMAMI, PIERNIKOWE, KAKAOWE I RÓŻNE...



              Kremówka                           Piernik z kremem                       Miodownik z masą
                                                              miodownik                           kajmakową i orzechami

        Piernik bez miodu                    Staropolski piernik                     Staropolski piernik
                                                           świąteczny- cz. 1                        świąteczny- cz. 2

      Makowiec japoński                 Zuccotto pomarańczowe               Rolada z owocami


      Seromak wykwintny               Śmietanowiec z kwaśnej                      Palestynka
                                                                śmietany                                           z kremem

           Ambasador                               Ciasto Isaura                         Ciasto z masą malinowo
     i ciasto Murzynek                                                                                   ananasową

      Mleczna kanapka                   Kremówka truskawkowa                         Brzdąc


     Ciasto marchwiowo                      Ciasto wawelskie                         Rolada snickers
            ananasowe                                                                                     jasna i ciemna

           Fale Dunaju                                 Banoffe Pie                                   Stefanka
                                                           ciasto bez pieczenia                  ciasto bez pieczenia

          Babka włoska                      Mannik - ciasto kefirowe                    Pychotka" inaczej"
            z kremem

            Miodownik
      z  masą serową

4 komentarze:

  1. Dobrze przygotowana strona ;) Gratuluję! Ciasta kuszą i jestem pewna,że smakują wybornie:) JolaNs.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. O Matulu to dla mnie wielka radość. Ja zaczynałam działanie z blogiem od przysłowiowego "zera" - jestem samoukiem i tak krok po kroczku metodą prób i błędów jakoś istnieję. Dziękuję bardzo.
      Pozdrawiam ciepło!!!

      Usuń
  2. Witam, ciasta pięknie wyglądają i napewno też tak smakują. Widać fachowca! A może ma Pani przepis na fale dunaju?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Mam przepis na fale dunaju jeszcze z czasów PRL-U, ale prowadzę bloga od 11 miesięcy i nie miałam okazji jeszcze wstawić przepisu. Zapewniam jednak, że taki sie pojawi. Bardzo dziękuję za miłe słowa.
      Pozdrawiam serdecznie!!!

      Usuń