BOŻE NARODZENIE

       Boże Narodzenie to czas, kiedy w kuchni mieszają się zapachy i aromaty. Mówiąc językiem     muzycznym to coś w rodzaju symfonii , której preludium stanowi wieczerza wigilijna.
W moim domu jak większości Państwa domów królują potrawy tradycyjne. Niektóre z nich są zawsze te same, inne czasami ulegają zmianie w sposobie przyrządzania.



   WYPIEKI SŁODKIE                               RYBY                              MĄCZNE I INNE
                                                                                                                   WIGILIJNE

                  SAŁATKI

4 komentarze:

  1. Wlazłam Danusiu,bo coraz bliżej Święta i trzeba coś niecoś zrobić.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A, no trzeba Mariolu, ale to piękny czas to trudy przygotowań łatwiej znieść. Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Dzień dobry z pochmurnego Czaplinka pod Łodzią :-) Boże Narodzenie coraz bliżej i kolejny rok gotuję z Panią :-) Pozdrawiam serdecznie, Magda.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Madziu. Danuta mi się zwie, he, he. Proszę tak będzie milej w sieci. U nas też ciemno i ziąb , mógłby troszkę spaść śnieżek . Zapraszam Madziu...pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń

Proszę, zostaw chociaż krótki komentarz. Będzie mi bardzo miło...