poniedziałek, 31 grudnia 2012
PIECZYWO - RÓŻNE
Chleb na zakwasie zamrażam zaraz , kiedy tylko wystygnie po upieczeniu. Chlebek wkładam do woreczka foliowego, spinam klipsem i wkładam dodatkowo do drugiego woreczka z obawy, że pierwszy może być uszkodzony. Po wyjęciu z zamrażarki chleb wyjmuję z woreczków, zawijam w bawełnianą ściereczkę i pozostawiam w temperaturze pokojowej do rozmrożenia. Ja chleba do mrożenia nie kroję, ale wiem że można pokroić w kromki i zamrozić w małych porcjach. Chlebów na drożdżach nie mrożę, bo po prostu mi się kruszą po rozmrożeniu.
CHLEBY CHLEBY
BUŁECZKI - BUŁECZKI NA DROŻDŻACH NA ZAKWASIE
ZAKWAS
- jak zrobić
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo ładny blog - na pewno tu jeszcze zaglądnę. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie i zapraszam. Będzie mi bardzo miło. Dziękuję bardzo.
UsuńPozdrawiam.