wtorek, 1 stycznia 2013

DOMOWY WYRÓB


                                                                      MIĘSNE

Biała kiełbasa bez soli peklowej
Biała kiełbasa numer 2
Kiełbasa podsuszana
Karkówka na zimno-dwie z jednej
"Lunchenon meat"-mielonka do chleba
Pasztet drobiowy
Polędwica ze schabu
Szynka drobiowa z szynkowara
Szynka mielonka w osłonkach
Szynka nastrzykiwana parzona
Szynka z indykiem i papryką w osłonkach lub szynkowarze
Szynka z mięsa indyczego w kawałkach
Szynka miodowa z piersi indyka w osłonkach
Szynkowar,osłonki barierowe i inne

                                                                 NABIAŁOWE


Masło domowe
Pasta twarożkowa a'la majonez
Serek wiosenny z nowalijkami
Ser biały kefirowy
Ser Paneer indyjski-domowy
Ser podpuszczkowo-ziołowy
Ser ricotta w kuchni danusi
Słodki twarożek


 
                                                                  RÓŻNE

Cukier z melasą trzcinową
Domowa kostka rosołowa
Dekoracja czekoladowa na tort
Dekoracja na tort - motyle
Domowe listki do dekoracji ciast
Drzewko truskawkowe
Frużelina truskawkowa i czereśniowa z naturalną pektyną
Koperek mrożony
Ogórki małosolne
Papryka czosnkowa do wędlin
Pasta do chleba i nie tylko
Sos śliwkowy do mięs i pasztetów
Syrop z mniszka lekarskiego
Syrop z sosny zwyczajnej
Zakwas-jak zrobić

6 komentarzy:

  1. Dziękuję serdecznie za super przepisy domowy wyrób. Zaraz robię masło... Pozdrawiam i proszę o więcej.

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam.To ja dziękuję za miłe słowa i życzę powodzenia-proszę dac znać jak wyszło-pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam Cię Danusiu.
    Wiem, że dzisiejszy dzień jest dla Ciebie trudny do wytrzymania przez upał i zdaje sobie sprawę , że przed urlopem masz dużo do zrobienia ale mam taką małą prośbę- czy mogłabyś wstawić przepis na nalewkę wiśniową. Zostało mi trochę wiśni z przeznaczeniem na dobrą sprawdzoną nalewkę a wiem, że Twój przepis trafi w mój smak bo nie jeden już wykonałam i było wszystko pyszne.
    Pozdrawiam i życzę wytrwałości w te upalne dni.
    Beata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Beatko.Nie zdążę już drugi raz nastawić nalewki i zrobić zdjęcia,a tą co już nastawiłam zapomniałam obfotografować,więc przepisu na blogu nie mogę wstawić.Mogę Ci jednak wysłać przepis na maila.Podaj swojego na moim-a ja Ci wyślę przepis ok?
      Pozdrawiam!!!

      Usuń
  4. Wysłałam i oczekuję i z góry dziękuję.
    Pozdrawiam
    Beata

    OdpowiedzUsuń

UWAGA !
Komentarze czasowo będą przeze mnie moderowane, ponieważ 4- 5 pań męczy mnie, zabiera czas komentarzami typu ...):)...piękne...zjadłabym...itp. ...mają podlinkowane imiona, które przekierowują czytelników na firmy w ramach reklamy...przepraszam za utrudnienia.