środa, 13 marca 2013

PASTA DO CHLEBA I NIE TYLKO



Proponuję dzisiaj pastę,którą możemy używać do smarowania chleba czy bułek,ale również może być nadzieniem do zwijanych plastrów szynki,wypełniania rurek jak również do faszerowanych jaj.



   SKŁADNIKI:

       ---10 dkg szynki konserwowej
       ---3 ugotowane na twardo jajka
       ---3 spore łyżeczki chrzanu ze słoika
       ---2 łyżeczki jogurtu naturalnego
       ---2 kopiaste łyżeczki majonezu
       ---sól i pieprz

Szynkę konserwową i całe ugotowane jajka miksujemy w blenderze lub mielimy w maszynce.Dodajemy chrzan,majonez,jogurt i przyprawiamy solą i pieprzem.Wszystko dobrze utrzeć i jeszcze ewentualnie przyprawić.Jeżeli chcemy faszerować jajka to pastę robimy bez białek i trochę zmniejszamy ilość chrzanu i majonezu i dodajemy drobniutko posiekany szczypiorek.Szynkę można również zastapić tuńczykiem we własnym sosie lub wędzonym łososiem.

4 komentarze:

  1. bardzo lubie takie pasty, szczegolnie ze swieza buleczka :)

    P.S Zapraszam do mnie na bloga na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chetnie przystapię tylko podaj adres bloga,bo po kliknięciu wyskakuje mi,że nie upubliczniłaś swojego profilu-pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. to bardzo proste danie,ale zawsze jakieś urozmaicenie naszego menu:)

    OdpowiedzUsuń