Proponuję dzisiaj pastę,którą możemy używać do smarowania chleba czy bułek,ale również może być nadzieniem do zwijanych plastrów szynki,wypełniania rurek jak również do faszerowanych jaj.
SKŁADNIKI:
---10 dkg szynki konserwowej
---3 ugotowane na twardo jajka
---3 spore łyżeczki chrzanu ze słoika
---2 łyżeczki jogurtu naturalnego
---2 kopiaste łyżeczki majonezu
---sól i pieprz
Szynkę konserwową i całe ugotowane jajka miksujemy w blenderze lub mielimy w maszynce.Dodajemy chrzan,majonez,jogurt i przyprawiamy solą i pieprzem.Wszystko dobrze utrzeć i jeszcze ewentualnie przyprawić.Jeżeli chcemy faszerować jajka to pastę robimy bez białek i trochę zmniejszamy ilość chrzanu i majonezu i dodajemy drobniutko posiekany szczypiorek.Szynkę można również zastapić tuńczykiem we własnym sosie lub wędzonym łososiem.
bardzo lubie takie pasty, szczegolnie ze swieza buleczka :)
OdpowiedzUsuńP.S Zapraszam do mnie na bloga na konkurs :)
chetnie przystapię tylko podaj adres bloga,bo po kliknięciu wyskakuje mi,że nie upubliczniłaś swojego profilu-pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńto bardzo proste danie,ale zawsze jakieś urozmaicenie naszego menu:)
OdpowiedzUsuń