środa, 1 stycznia 2014

ZIMNY BUFET - WIELKANOC





         Jajka faszerowane                      Jajka faszerowane                      Jajka pszczółki
          pastą z tuńczyka                         dzikim łososiem

           Jaja kwiatki                            Jajka z warzywami                      Galareta z golonki
                                                               w galarecie                                     cielęcej

       Galareta z drobiu                        Galareta - auszpik                        Ruloniki z szynki
                                                        do zalewania wędlin                w galarecie cytrynowej

                    Ćwikła                          Chrzan ze smażonymi                 Papryka czosnkowa
                                                                    jabłkami                                   do wędlin

       Domowy majonez                           Sos tatarski

8 komentarzy:

  1. witam:) bardzo cieszę się ze trafiłam na Pani bloga:) jestem młodą gospodynią i na pewno nie raz skorzystam z Pani przepisów aby zaskoczyć i zadziwić męża i gości:) wszystko tu jest tak apetyczne ze od jutra gotuję pyszne obiadki:) pozdrawiam -Magda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Pani Madziu na moim blogu. Cieszę się z każdego czytelnika , który tutaj trafi. W tak obszernej sieci blogerów kulinarnych to nie jest łatwo do mnie trafić. Zapraszam Panią i dziękuję bardzo za miłe słowa.
      Pozdrawiam serdecznie!!!

      Usuń
  2. Witam, długo szukałam dawnych przepisów, przeglądałam dużo blogów i nareszcie trafiłam na Pani. Dla mnie rewelacja! Zaczynam już dziś ustalać menu wielkanocne. Serdecznie pozdrawiam, Sarenka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Sarenkę. Jaki piekny wiosenny nick ma Pani. Witam na moim blogu. Bardzo mi miło czytać takie miłe słowa. Bardzo dziękuję i zapraszam.
      Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  3. Witam. Trafiłam na Pani bloga trochę przez przypadek, bo szukając banalnej porady tj przepisu na skórkę pomarańczową. A tu takie pyszności! Już wiem, że skorzystam z porad na pewno przy okazji Świat Wielkanocnych. Roladki z szynki, sałatka iwonicka no muszę ich spróbować! I jak pieknie Pani dekoruje potrawy. Ślinka cieknie :-) Pozdrawiam i dziękuję GosiaK

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w poprzednim komentarzu użyłam w stosunku do Pani formy "Ty". Ja czasami nie wiem, jak pisać, bo imiona się powtarzają. Jeżeli nie ma Pani nic przeciwko temu to będę używała imienia, tak w sieci jest chyba milej. Bardzo dziękuję za odwiedziny na moim blogu.
      Pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  4. Tak oczywiście :-) GosiaK

    OdpowiedzUsuń