SKŁADNIKI:
--- 1 makrela lub mała puszka tuńczyka w sosie własnym
--- 2 jajka na twardo
--- 1 średnia czerwona cebula
--- kilka w miarę równych ogórków konserwowych ( 6- 7)
--- majonez
--- 1 łyżka oleju z oliwek
--- natka pietruszki- 1 kopiasta łyżka
--- pieprz
1)Ogórki przekroić na połowę i wydrążyć środki.
2)Ugotować jajka na twardo, cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem, rybę rozdrobnić, środki ogórków i pietruszkę posiekać.
3)Wszystko razem wymieszać- oprócz jajek. Dodać olej i pieprz do smaku.
4)Farszem wypełnić wydrążone połówki ogórków robiąc górkę. Dno półmiska posypać posiekanymi jajkami i ułożyć na nich ogórki. Wycisnąć ozdobnie majonez i udekorować.
Świetny pomysł ! Ja robię ogórki kiszone faszerowane surówką z kiszonej kapusty jako dodatek do drugiego. Muszę wypróbować Twojej wersji :)
OdpowiedzUsuńTeż muszę wypróbować Twój pomysł, lubię różne takie ciekawe połączenia.
UsuńPozdrawiam serdecznie!!!
rewelacyjny pomysł na przystawkę:) wygląda cudnie:)
OdpowiedzUsuńPrzerobiłam go z sałatki, którą robię z makrelą. Dziekuję.
UsuńPozdrawiam serdecznie!!!