To taki prosty , ale pomysłowy sposób na podanie jajek bez faszerowania. Pomysłowym Dobromirem okazał się Christopher. Ugotowane jajka , jeszcze ciepłe należy spiąć za pomocą gumek recepturek i patyczków do szaszłyków.
1) Ugotowane jajka włożyć między patyczki i na obydwu końcach spiąć gumkami. Między patyczki lepiej jest wkładać po jednym jajku. Ja wkładałam po 3 i się trochę namęczyłam . Patyczki należy lekko wcisnąć w białko, czego ja nie zrobiłam- zapomniałam. Sprzedaję jednak ten pomysł przed świętami, bo być może się przyda.
2) Jajka wyjąć z patyczków. Końcówki jajek leciutko ściąć, żeby dobrze stały i przekroić na połowę. Udekorować.
2) Jajka wyjąć z patyczków. Końcówki jajek leciutko ściąć, żeby dobrze stały i przekroić na połowę. Udekorować.
JAJKA CZYTELNIKÓW :
Ewa z Kalifornii
Świetny pomysł..kiedyś gdzieś w necie widziałam, że można zrobić i serca z jajek..
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię takie ciekawostki, lubię się bawić w kuchni, a te serduszka z jajek to też bardzo ciekawe- pozdrawiam Bożenko:)
UsuńSą prześliczne! Takie pomysły zawsze mnie inspirują :)
OdpowiedzUsuńLubię takie zabawy, odpoczywam przy nich- dziekuję- pozdrawiam serdecznie:)
UsuńJajka kwiatki zrobione i wyszly super.Dzieki.Ewa
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewuniu za to, że jesteś i tak dużo korzystasz z moich przepisów. Powstawiam wszystkie zdjęcia, ale dopiero pod wieczór , bo muszę nadgonić zaległości w kuchni.
UsuńPozdrawiam serdecznie.