wtorek, 15 kwietnia 2014

JAJKA KWIATKI



To taki prosty , ale pomysłowy sposób na podanie jajek bez faszerowania. Pomysłowym Dobromirem okazał się Christopher. Ugotowane jajka ,  jeszcze ciepłe należy spiąć za pomocą gumek recepturek i patyczków do szaszłyków. 



1) Ugotowane jajka  włożyć między patyczki i na obydwu końcach spiąć gumkami. Między patyczki lepiej jest wkładać po jednym jajku. Ja wkładałam po 3 i się trochę namęczyłam . Patyczki należy lekko wcisnąć w białko, czego ja nie zrobiłam- zapomniałam. Sprzedaję jednak ten pomysł przed świętami, bo być może się przyda.
2) Jajka wyjąć z patyczków. Końcówki jajek leciutko ściąć, żeby dobrze stały i przekroić na połowę. Udekorować.

JAJKA CZYTELNIKÓW  :


Ewa z Kalifornii

6 komentarzy:

  1. Świetny pomysł..kiedyś gdzieś w necie widziałam, że można zrobić i serca z jajek..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja bardzo lubię takie ciekawostki, lubię się bawić w kuchni, a te serduszka z jajek to też bardzo ciekawe- pozdrawiam Bożenko:)

      Usuń
  2. Są prześliczne! Takie pomysły zawsze mnie inspirują :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię takie zabawy, odpoczywam przy nich- dziekuję- pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  3. Jajka kwiatki zrobione i wyszly super.Dzieki.Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Ewuniu za to, że jesteś i tak dużo korzystasz z moich przepisów. Powstawiam wszystkie zdjęcia, ale dopiero pod wieczór , bo muszę nadgonić zaległości w kuchni.
      Pozdrawiam serdecznie.

      Usuń