czwartek, 1 października 2015

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, JABŁEK I BRZOSKWINI




Smaczne urozmaicenie surówki z kiszonej kapusty. Mogą być same jabłka , bez dodatku brzoskwini- jest równie dobra.


  • 40 dkg kapusty kiszonej nie kwaszonej
  • 3 słodkie jabłka + 1 brzoskwinia lub 4 słodkie jabłka
  • 1 większa modra cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2- 3 łyżki oliwy lub oleju
  • ewentualnie sól i pieprz
  • Kapustę opłukać, odcisnąć i pokroić drobniej. Obrane jabłka i brzoskwinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę.
  • Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekaną pietruszkę , wymieszać z oliwą lub olejem i doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze: