Smaczne urozmaicenie surówki z kiszonej kapusty. Mogą być same jabłka , bez dodatku brzoskwini- jest równie dobra.
- 40 dkg kapusty kiszonej nie kwaszonej
- 3 słodkie jabłka + 1 brzoskwinia lub 4 słodkie jabłka
- 1 większa modra cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2- 3 łyżki oliwy lub oleju
- ewentualnie sól i pieprz
- Kapustę opłukać, odcisnąć i pokroić drobniej. Obrane jabłka i brzoskwinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę.
- Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekaną pietruszkę , wymieszać z oliwą lub olejem i doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem.
Ciekawy dodatek brzoskwiń, nie próbowałam takiej :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj Aniu- nam smakuje . Dziękuję bardzo.
UsuńPozdrawiam :)