wtorek, 16 lutego 2016

JAJKA FASZEROWANE DZIKIM ŁOSOSIEM



Prosty przepis na jajka faszerowane pastą z łososia we własnym sosie. Zrobiłam 8 połówek, ale farszu wystarczy na 5 jaj- będą trochę niższe.


  • 4 jajka
  • 1 puszka dzikiego łososia we własnym sosie
  • 1 kopiasta łyżeczka posiekanego koperku
  • 2 kopiaste łyżeczki majonezu
  • 3 kopiaste łyżeczki majonezu do dekoracji
  • roszponka
  • kilka pomidorków
  • papryka czerwona


  • Ugotowane i obrane jajka przekroić na połowę i wyjąć żółtka. Dno połówek jajek leciutko skroić , żeby nam się nie przechylały. Skrawki białek posiekać drobno.
  • Żółtka, koperek i odcedzonego łososia rozgnieść widelcem na gładką masę i napełnić połówki białek.
  • Ułożyć na półmisku i udekorować majonezem , roszponką i pomidorkami. Posiekanymi białkami posypać połówki jajek i oprószyć papryką.

6 komentarzy:

  1. Renata Kozłowska16 lutego 2016 10:56

    Uwielbiam jajka pod każdą postacią. Ostatnio robiłam z farszem pieczarkowym+cebulka podsmażana + pietruszka+koperek zielony wszystko drobno pokrojone i jeszcze dodany majonez= pyszne😊 Pozdrawiam Danusiu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Reniu, na pewno skorzystam z Twojego przepisu, bo nie robiłam w taki sposób. Pozdrawiam serdecznie. :)

      Usuń
  2. Jajka zawsze są dobre a z łososiem to jak poezja.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w ogóle Ewuniu jestem jajeczna - dziękuję Ci bardzo :)

      Usuń
  3. dobry pomysł, jakoś tylko mi się nie "rzucił" w oczy w sklepach dziki łosoś w puszce

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uważaj , żeby Ci nie został na stałe w oku- he, he. Tak poważnie, to może być inny łosoś we własnym sosie. :)

      Usuń