środa, 17 lipca 2013

FASOLA MAMUT




Na straganach pełno już fasolki szparagowej i fasolki mamut. Ta druga jest trochę droższa, ale za to bardzo smaczna. Obydwie stanowią znakomite białko roślinne jak również są niskokaloryczne i lekkostrawne. Podane z masłem i bułką tartą są pyszne, ale można je również podać na inne sposoby.




Fasolka mamut bardzo dobrze smakuje z przyrumienionym sezamem i łuskanym słonecznikiem. Ziarna w połączeniu ze stopionym masłem dają posmak lekko orzechowy. Masło dodajemy do zrumienionych ziaren po zdjęciu z ognia. Fasolkę mamut gotujemy ok.5-7 minut w osolonej wodzie. Dłużej gotowana traci jędrność. 

6 komentarzy:

  1. jedzenie w wersji XXL:D ja tam lubię fasolę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie Justynko może stanowić nawet samodzielne danie .
      Pozdrawiam:)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja też,tylko,że trochę jeszcze jest droga.
      Dziekuję:)

      Usuń
  3. Witam serdecznie pierwszy raz trafiłam na Twojego blogai bardzo mi sie tu podoba:) będę to czesto goscic!! pozdrawiam asia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Asiu.Miło mi Cię powitać i gościć na moim blogu.Zapraszam częściej.
      Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!!

      Usuń