piątek, 6 listopada 2015

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ , JABŁKAMI I MUSZTARDĄ




Cóż ja mam pisać o surówce z kapusty ? Wstęp piszę jak mi coś do głowy przyjdzie, a jak nie przychodzi to wybaczcie , że w danej chwili wena mnie opuściła . Do tej surówki zachęcam - jest bardzo smaczna jak również inne moje surówki na blogu. 



  • ok. 50- 60 dkg kapusty kiszonej z marchewką
  • 2 duże słodkie jabłka
  • dodatkowo 1 większa marchewka
  • 2 cebule
  • kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka miodu lub cukru trzcinowego
  • 1- 2 łyżeczki musztardy
  • 1/3 szklanki oleju lub oliwy
  • Kapustę kiszoną opłukać, odcisnąć i posiekać drobniej. Marchewkę , obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kapustą dodając natkę pietruszki. Olej dobrze rozmącić z musztardą i miodem - dodać do surówki i dobrze wymieszać . Można trochę schłodzić.

8 komentarzy:

  1. Hmm..., robię podobnie ale bez musztardy. Jest pyszna i zdrowa.
    Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Jaguś. Mało jest mnie w sieci, bo jestem na rehabilitacji do 22 listopada. Blog sobie sam chodzi, przepisy mam zaprogramowane automatycznie. Z dostępem do sieci mam duży problem, muszę chodzić do kawiarenki internetowej. JaGuś wybacz, że nie jestem aktywna w sieci, ale muszę trochę odpocząć. Dziękuję Ci bardzo. Pozdrawiam serdecznie.

      Usuń
  2. U mnie w domu tak się własnie robi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. też robie :) a kapucha swojska sie kisi:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja też się kisi, ale w sklepie- he, he . Pozdrawiam.

      Usuń