Surówka jest wyrazista w smaku więc dobrze się komponowała z pieczonym drobiem. Możemy ją również podawać do smażonych ryb i kotletów mielonych.
SKŁADNIKI na 2 osoby:
---3 średnie ogórki kiszone
---1 spora cebula czerwona
---1 duże jabłko
---2 łyżki oleju lnianego lub z oliwek
---1 łyżeczka musztardy francuskiej
---1 łyżeczka majonezu
---1 duża łyżka posiekanego koperku
Ogórki obieramy i kroimy w kosteczkę. Pokrojoną w kostkę cebulę przelewamy na sicie wrzącą wodą, żeby się cebula nie przypominała. Obrane jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach , dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy.
Używam w swojej kuchni oleju lnianego. Jest bardzo zdrowy ponieważ zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe i kwasy omega 3. Kwasy te pomagają nam utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Poza tym olej podnosi walory smakowe surówek. Wracając do przepisu- 2 łyżki oleju mieszamy z 1 łyżeczką musztardy francuskiej i 1 łyżeczką majonezu. Dodajemy sos do surówki i mieszamy. Surówkę robimy na godzinę przed podaniem żeby składniki zdążyły się polubić. Tej surówki można zrobić więcej i przechowywać w lodówce. Do wędliny śniadaniowej idealny dodatek.
Używam w swojej kuchni oleju lnianego. Jest bardzo zdrowy ponieważ zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe i kwasy omega 3. Kwasy te pomagają nam utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Poza tym olej podnosi walory smakowe surówek. Wracając do przepisu- 2 łyżki oleju mieszamy z 1 łyżeczką musztardy francuskiej i 1 łyżeczką majonezu. Dodajemy sos do surówki i mieszamy. Surówkę robimy na godzinę przed podaniem żeby składniki zdążyły się polubić. Tej surówki można zrobić więcej i przechowywać w lodówce. Do wędliny śniadaniowej idealny dodatek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz