niedziela, 24 lutego 2013

SURÓWKA POROWA



Jest niedziela , mam dobre schabowe marynowane i pure ziemniaczano-marchewkowe, więc surówka , którą zrobiłam idealnie do tego pasuje. Jest wyrazista w smaku i szybka do zrobienia.

    SKŁADNIKI:

      ---1 por
      ---2 jabłka
      ---2 średnie ogórki kiszone
      ---sól i pieprz ziołowy
      ---natka pietruszki
    Sos:
      ---1 łyżka jogurtu naturalnego
      ---1 łyżeczka musztardy
      ---1 dobra łyżeczka majonezu
      ---2 łyżki oliwy (wg uznania)
      ---1/2 łyżeczki cukru

Por pokroić w ćwierć plasterki, jabłka i obrane ogórki zetrzeć na tarce o grubszych oczkach i wymieszać z posiekaną pietruszką. Składniki sosu dobrze rozmieszać i wymieszać z warzywami. Surówkę zrobić na godzinę przed podaniem, żeby się składniki ze sobą polubiły.

SURÓWKA CZYTELNIKÓW :

Ewa z Kalifornii

6 komentarzy:

  1. Mika z Poznania21 stycznia 2015 18:36

    Danusiu ! Dwukrotnie robiłam i nie poprzestanę .Mistrzostwo .Dziękuję
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja, bardzo dziękuję, że skorzystałaś z przepisu.
      Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Robię podobną, tylko z marchewką zamiast ogórka. Muszę spróbować tą wersję. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robię w różnych wersjach, z marchewką też, ale jakoś z ogórkiem wydaje mi się bardziej wyrazista. Dziękuję.
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Ja bardzo lubię por, u mnie to nawet jest to przyprawa.
      Pozdrawiam Ewuniu- dziękuję bardzo:)

      Usuń