wtorek, 1 stycznia 2013

GALERIA-DOMOWY WYRÓB-NABIAŁ


Masło                                           Ser biały                                     Ser Paneer
domowe                                        kefirowy                                     indyjski-domowy
masło domowe ser biały kefirowy ser paneer indyjski domowy
Serek wiosenny                             Ser ricotta                                  Słodki
z nowalijkami                                 w Kuchni Danusi                        twarożek
serek wiosenny z nowalijkami ser ricotta w kuchni danusi słodki twarożek
Ser podpuszczkowy                     Pasta twarożkowa                     Serek jogurtowy kremowy
ziołowy                                         a'la majonez                                   a' la Almette
ser podpuszczkowy ziołowy pasta twarożkowa a'la majonez serek jogurtowy kremowy-bez podgrzewania
Fromage                                         Ser                                                 Ser twarogowy
= serek                                            a'la koryciński                               podpuszczkowy
fromage=serek ser a'la koryciński ser twarogowy podpuszczkowy
Bundz                                              Ricotta                                    Labneh
z mleka krowiego                           domowa                                  serek jogurtowy
bundz z mleka krowiego ricotta domowa labneh serek jogurtowy
Kulki z serka                               Serek jogurtowy z czosnkiem   Twarożek domowy z kefirem
jogurtowego "labneh"                  niedźwiedzim                             i sodą
kulki z serka jogurtowego labneh serek jogurtowy z czosnkiem niedzweidzim twarożek domowy z dodatkiem kefiru i sody

10 komentarzy:

  1. Witam jestem zachwycona tym blogiem ponieważ znalazłam tu przepisy na domowe sery wędliny i mnóstwo innych potraw . Uwielbiamy wszystko co można zrobić samemu a nie kupować w sklepie . Zrobiłam ser kefirowy i wyszedł wspaniały dużo lepszy niż wszystkie sklepowe . Poproszę o więcej przepisów na wszystko a ja będę stałym gościem na tym blogu pozdrawiam Małgosia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Widzisz Małgosiu jaka ja gapa jestem. Dopiero dzisiaj przeczytałam Twój komentarz. Przepraszam, ale to chyba starość.
      Pozdrawiam serdecznie.

      Usuń
  2. Danusiu,a gdzie jest serek,ktory musi zgliwiec,a potem się go smazy z kminkiem i dodaje się jajka?Moja Mama taki robila a ja go uwielbiałam,chyba jeston rodem z Wielkopolski?Dostalam ślinotoku,ide napic się dużo wody!!Caluchy.Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja Ewuniu tego serka nie robię, bo my go nie lubimy. Objadłam się w młodości i wyszedł mi uszami- ha, ha.
      Pozdrawiam.

      Usuń
  3. Szkoda,bede sama cos modzila,pamietam,ze ser musi być dobrej jakości i tu jest duzy problem!!!Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewuniu, jak chcesz to mogę Ci przesłać przepis na maila, bo ja mam, taki babciny- po prostu nie robię, ale mogę Ci udostępnić.
      Pozdrawiam.

      Usuń
  4. Danusiu, czy pieklas kiedys sernik z sera jogurtowego? Zastanawiam sie czy sprobowac w tym roku, ale jesli on sie nie nadaje na sernik to szkoda zniszczyc tyle produktow i czasu...
    Pozdrawiam
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Sylwio. Ja piekłam w zeszłym miesiącu, bo chciałam wstawić na bloga. Niestety nie wyszedł mi i się zraziłam, a drugi raz już nie próbowałam. Może bliżej lata jeszcze raz spróbuję. Być może są dobre przepisy na taki sernik, ale ja bym jednak na święta nie eksperymentowała z czymś czego nie piekłam. To oczywiście Twoja decyzja Sylwio.
      Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  5. Witaj Danusiu,
    Wlasnie stalam sie szczesliwa posiadaczka jogurtownicy :)
    Bede produkowac moj wlasny jogurt! Czy masz moze jakies sprawdzone rady co do jogurtow? Jak zrobic jogurt grecki w jogurtownicy? Nigdie nie moge znalezc przepisu na jogurtownice niestety....

    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Sylwio. Ja robię jogurt wg przepisu dołączonego do jogurtownicy. Kupuję na Allegro bakterie na sam początek, a potem to już same się namnażają. Co do greckiego , po prostu nie robiłam i niestety , ale w tym temacie nie pomogę. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :)

      Usuń

UWAGA !
Komentarze czasowo będą przeze mnie moderowane, ponieważ 4- 5 pań męczy mnie, zabiera czas komentarzami typu ...):)...piękne...zjadłabym...itp. ...mają podlinkowane imiona, które przekierowują czytelników na firmy w ramach reklamy...przepraszam za utrudnienia.