środa, 10 grudnia 2014

SOS REMOULADE DO RYB PIECZONYCH, SAUTE, Z PIEKARNIKA



Przepis na szybki sos do różnego rodzaju ryb, ale doskonale smakuje również jako dodatek do wędlin.

SKŁADNIKI : proporcja na ok. 4 osoby
  • 4 kopiaste łyżki stołowe majonezu
  • 1 kopiasta łyżeczka musztardy ostrej lub łagodnej
  • 1 spora łyżka posiekanego koperku 
  • 1 spora łyżka posiekanej  natki pietruszki
  • 1 spora łyżka szczypiorku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól i biały pieprz do smaku
  • jeżeli ktoś lubi może dodać kilka kaparów



  • Do majonezu dodać musztardę, szczypiorek, koperek i pietruszkę. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać i dodać do sosu. Całość wymieszać i schłodzić w lodówce.
  • Ja dodaję też ok. 1 łyżki gęstego jogurtu lub gęstej śmietany.

2 komentarze:

  1. Danusiu, świetny sosik. Muszę go przygotować.
    Pozdrawiam gorąco!

    OdpowiedzUsuń