tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post8062620902293456925..comments2024-03-26T15:26:11.006+01:00Comments on CO MI W DUSZY GRA: CIASTO DROŻDŻOWE NA MIODZIE Z MASĄ SEROWĄ - CODZIENNECO MI W DUSZY GRAhttp://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-28815598363392317692018-05-21T15:35:43.719+02:002018-05-21T15:35:43.719+02:00Witam. Pewnie z dżemem też może być, może być z ow...Witam. Pewnie z dżemem też może być, może być z owocami i co tam nam przyjdzie do głowy. Bardzo dziękuję...serdecznie pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-13229025104243153172018-05-21T15:34:39.094+02:002018-05-21T15:34:39.094+02:00Witaj Ewuniu. Moja Teściowa też piekła pyszne cias...Witaj Ewuniu. Moja Teściowa też piekła pyszne ciasta drożdżowe, ale ja lubię wszelkie wypieki. Pieczenie mnie odpręża psychicznie. Głowa cały czas myśli o czymś przyjemnym . Dziękuję Ewuniu...pozdrawiam serdecznie :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-36478694527232639102018-05-21T15:32:59.815+02:002018-05-21T15:32:59.815+02:00Witam Beatko. Dopiero dzisiaj, bo trochę kiepska b...Witam Beatko. Dopiero dzisiaj, bo trochę kiepska byłam. Na szczęście już jest lepiej z jedzeniem. Bardzo się cieszę z tego...idzie powoli ku normalności. Ja w zasadzie też nie muszę ograniczać mocno cukru, ale ograniczam , bo tyle się naczytałam o jego szkodliwości, że chyba na stałe zlikwiduję w mojej kuchni biały cukier na rzecz trzcinowego i miodu. Można do sera dodać troszkę budyniu, ja w niektórych przepisach z serem też dodaje. W zasadzie to takie strucle powinny być polukrowane, ale dla mnie by były zbyt słodkie. Bardzo Ci Beatko dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-56016084869930740732018-05-20T10:59:08.381+02:002018-05-20T10:59:08.381+02:00Zrobiłam, właśnie się piecze ☺
Ponieważ miałam ty...Zrobiłam, właśnie się piecze ☺ <br />Ponieważ miałam tylko serek homogenizowany, okazał się być za płynny na nadzienie, więc zrobiłam że swojskim dżemem 😊 Pozdrawiam i dziękuję za inspirację, jolly.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-35216721228081962152018-05-17T08:52:55.309+02:002018-05-17T08:52:55.309+02:00Ja nigdy się nie biorę za ciasta drożdżowe, zawsze...Ja nigdy się nie biorę za ciasta drożdżowe, zawsze wychodzi mi zakalec :(martus_12https://osiedlesielanka.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-6370453005805500082018-05-16T23:00:22.663+02:002018-05-16T23:00:22.663+02:00proste, a takie smaczne ;)))proste, a takie smaczne ;)))Inahttp://calendaria.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-14090931607148712802018-05-16T14:21:11.776+02:002018-05-16T14:21:11.776+02:00uwielbiam ciasto drożdżoweuwielbiam ciasto drożdżoweFelicjahttp://malodesign.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-53315937902734273432018-05-16T13:10:52.469+02:002018-05-16T13:10:52.469+02:00Ewa - powodzenia, jak ja kiedyś próbowałam zaskocz...Ewa - powodzenia, jak ja kiedyś próbowałam zaskoczyć moja teściową ciastem usłyszałam że jest za suche ;(janin_23https://www.kompensja.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-45689701283256471892018-05-15T22:22:29.967+02:002018-05-15T22:22:29.967+02:00U mnie specjalistką od cist drożdżowych jest teści...U mnie specjalistką od cist drożdżowych jest teściowa. Muszę jej pokazać Twój przepis. A może sama ją zaskoczę? Pozdrawiam i zdrowia zyczę.Ewa Berahttps://www.blogger.com/profile/02126699051436805583noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-69729104821847068592018-05-15T13:48:10.857+02:002018-05-15T13:48:10.857+02:00moje ulubionemoje ulubionehonoratahttp://arbetdeweloper.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-61477624120173892082018-05-15T11:56:26.419+02:002018-05-15T11:56:26.419+02:00Danusiu, takie strucle z serem piekła moja Mama i ...Danusiu, takie strucle z serem piekła moja Mama i ja również piekę je baaardzo często. Nie muszę unikać cukru, więc używam go do ciasta i sera, ale z miodem też już robiłam. Reszta niemal identycznie, jak u Ciebie, do sera dodaję jeszcze łyżeczkę proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej. Też nigdy nie używam żadnych produktów light. To ciasto długo zachowuje świeżość i jest smaczne również na drugi, a nawet na trzeci dzień. Niekiedy latem dodatkowo posypuję warstwę serową przed zwinięciem jagodami albo malinami, czasem czarną porzeczką. Ale Ty pewnie teraz nie możesz takich dodatków:( Dziecko domaga się jeszcze lukru cytrynowego na wierzchu, dla mnie nie byłby on konieczny. U nas w ogóle drożdżowe ciasto jest najczęściej, wczoraj skończyliśmy z rabarbarem, a w zamrażarce czeka jeszcze osiem słodkich bułeczek. Pozdrawiam Cię, Danusiu, bardzo serdecznie. Nie daj się chorobie!<br />Beata z Wrocławia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-32190459655075395102018-05-15T00:14:23.482+02:002018-05-15T00:14:23.482+02:00gdyby jeszcze chciało mi się robić to jadłabym cod...gdyby jeszcze chciało mi się robić to jadłabym codziennieKorneliahttp://www.i-kancelaria.pl/noreply@blogger.com