tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post7201423883013194968..comments2024-03-26T15:26:11.006+01:00Comments on CO MI W DUSZY GRA: SZYNKA DROBIOWA Z SZYNKOWARACO MI W DUSZY GRAhttp://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comBlogger128125tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-89717392336402299842019-03-10T20:03:03.876+01:002019-03-10T20:03:03.876+01:00Próbuj , a na pewno wyjdzie :)Próbuj , a na pewno wyjdzie :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-2923517608237830522019-03-06T00:21:26.715+01:002019-03-06T00:21:26.715+01:00Robię "serki", to może i wędlinka wyjdzi...Robię "serki", to może i wędlinka wyjdzie ;-)Dziuniekhttps://www.blogger.com/profile/07533081121568983028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-52588886062948868722018-12-17T18:29:04.977+01:002018-12-17T18:29:04.977+01:00Witam. Bardzo dziękuję za komentarz. Dziękuję równ...Witam. Bardzo dziękuję za komentarz. Dziękuję również za cenne rady, które i mnie się mogą przydać. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie...Danuta :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-40510359917246567542018-12-17T09:09:22.989+01:002018-12-17T09:09:22.989+01:00Zrobiłam szynkę z tego przepisu, jest pyszna. I mo...Zrobiłam szynkę z tego przepisu, jest pyszna. I moja uwaga może komuś się przyda. Miałam 1,8 kg udźca z kurczaka, po wydrylowaniu 1, 4 kg czystego mięsa, doprawiłam przyprawami zgodnie z podanym przepisem. Ponieważ w mój szybkowar się nie zmieści 1,4 kg, zrobiłam w dwóch po 0,7 kg parzyłam w 80 st przez 60 min szynka nie jest sucha. Dzięki za przepis ☺ Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-78438918543992105772017-02-10T23:21:15.338+01:002017-02-10T23:21:15.338+01:00Serio, mózg kobiety nie potrafi?Serio, mózg kobiety nie potrafi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-34606211613262964592017-01-12T20:55:57.694+01:002017-01-12T20:55:57.694+01:00http://klaudynahebda.pl/sol-peklowa/
to tak nie do...http://klaudynahebda.pl/sol-peklowa/<br />to tak nie do końca,że sól peklowa jest zła :)<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-53805177927855322742016-12-19T18:08:18.374+01:002016-12-19T18:08:18.374+01:00W rękach takiej doświadczonej pani nie może się ni...W rękach takiej doświadczonej pani nie może się nie udać. Bardzo dziękuję Stasiu- serdecznie pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-11729222070874653172016-12-19T11:13:26.354+01:002016-12-19T11:13:26.354+01:00Szyneczka wyszła doskonała.Szybko,smacznie i tanio...Szyneczka wyszła doskonała.Szybko,smacznie i tanio.Polecam.Stanisławahttps://www.blogger.com/profile/05753483557534374822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-62746481334087401222016-05-17T11:50:16.231+02:002016-05-17T11:50:16.231+02:00Nie było mnie jakiś czas, więc dopiero dzisiaj kom...Nie było mnie jakiś czas, więc dopiero dzisiaj komentuję. Bardzo się cieszę, że przepis się przydał, zawsze to domowe jest lepsze- bardzo dziękuję Ludwiko- pozdrawiam serdecznie :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-92117469367153099182016-05-12T08:35:44.315+02:002016-05-12T08:35:44.315+02:00Witam,ponownie szyneczka jest pyszna cała rodzinka...Witam,ponownie szyneczka jest pyszna cała rodzinka zachwycona. Nawet moja nastoletnia córka się zachwuca(a nie łatwo jej dogodzić). Na śniadanko z domowym serem oraz rzodkiewką i sałatą z ogródka mmm.... uczta łasucha. DziękujęAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15930437067843789996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-83675859386955916122016-05-05T13:45:59.035+02:002016-05-05T13:45:59.035+02:00Witam Lusiu. Trzymam kciuki za udany wyrób i życzę...Witam Lusiu. Trzymam kciuki za udany wyrób i życzę smacznego.<br />Pozdrawiam wiosennie :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-63201282633337484072016-05-05T11:50:30.587+02:002016-05-05T11:50:30.587+02:00Witam Danusiu, szukałam przepisu na ciś drobiowego...Witam Danusiu, szukałam przepisu na ciś drobiowego z szynkowara i trafłam do ciebie. Wczoraj do mnie przyjechał trm sprytny garnczek, spodobałmi się twój przepis i pędzę go wypróbować, jak bedzie gotowe, dam znać jak wyszło. Pozdrawiam LusiaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15930437067843789996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-17606332596973289152016-03-17T21:54:38.091+01:002016-03-17T21:54:38.091+01:00Witam. Zawsze musi być przykryty, bo inaczej spadn...Witam. Zawsze musi być przykryty, bo inaczej spadnie temperatura parzenia i nic z tego nie wyjdzie. To nic , że się skrapla, to nic nie szkodzi . Jej się tam dużo nie nazbiera, a i tak galaretka na wierzchu będzie skrzepnięta.<br />Pozdrawiam serdecznie :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-32219456077829126812016-03-17T21:32:03.458+01:002016-03-17T21:32:03.458+01:00Pani Danusiu myślę, że to ostatnie moje pytanie pr...Pani Danusiu myślę, że to ostatnie moje pytanie przed świętami ponieważ jestem nowicjuszem w gotowaniu w szynkowarze. Wyjeżdżam na święta i właśnie chcę zabrać ze sobą moje zrobione zdrowe wyroby oczywiście z przepisów Pani.<br />Gdy wleję zimną wodę do garnka to musi on być przykryty czy nie ?. Ponieważ gdy przykryłam to uzbierało mi się sporo wody w środku szynkowara ponieważ woda która się podgrzewa do 80 stopni to mi się skrapla w garnku i wlewa mi się przez otwór w środku. Myślę że jak nie przykryję to może być dłuższy czas gotowania , ale woda będzie odparowywać na zewnątrz. Nie jestem pewna czy prawidłowo myślę. Pozdrawiam DanielaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-75910137282793709882016-03-17T15:21:00.884+01:002016-03-17T15:21:00.884+01:00Bardzo dziękuję o życzę wzajemnie. Spokojnych, pog...Bardzo dziękuję o życzę wzajemnie. Spokojnych, pogodnych i miłych świąt w rodzinnym gronie.<br />Pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-16354358236962720282016-03-17T13:32:24.422+01:002016-03-17T13:32:24.422+01:00Dziękuję za szybką odpowiedź, ale przed przeczytan...Dziękuję za szybką odpowiedź, ale przed przeczytaniem zdążyłam skórki zmielić.Zobaczę jaka wyjdzie, gdyż te skórki mnie przerażają. Przy sto iu zawsze je odrzucam.<br />Z okazji Świąt życzę wszystkiego najlepszego. DanielaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-33598813306747980182016-03-17T07:16:04.646+01:002016-03-17T07:16:04.646+01:00Dzień dobry . Można pominąć , ale wtedy proszę dod...Dzień dobry . Można pominąć , ale wtedy proszę dodać jedną łyżeczkę więcej żelatyny . Pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-66546878702876998252016-03-16T22:28:55.251+01:002016-03-16T22:28:55.251+01:00Tu Daniela.
Robię szynkę z drobiu i mam pytanie cz...Tu Daniela.<br />Robię szynkę z drobiu i mam pytanie czy muszę dodać skórki pokrojone. Wolałabym je pominąć. Proszę o podpowiedz i dziękuję<br /> Robiłam szyneczkę<br /> wieprzową jest pyszna. PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-84956031623120109942016-03-07T18:40:45.658+01:002016-03-07T18:40:45.658+01:00Witam Basiu. O, to bardzo Ci dziękuję za informacj...Witam Basiu. O, to bardzo Ci dziękuję za informację. U mnie nigdy tak długo nie leżała w lodówce. No, popatrz, przecież producenci robią z tego samego mięsa, dodają masę konserwantów, a mimo to poleży 2- 3 dni i śmierdzi. Wyobraź sobie co oni tam jeszcze dodają skoro tak szybko się psuje. Pozdrawiam.CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-91498514537692105882016-03-07T12:22:34.827+01:002016-03-07T12:22:34.827+01:00Tak Danusiu za szybko znikają, ale pozytywnie :) Z...Tak Danusiu za szybko znikają, ale pozytywnie :) Zrobiłam eksperyment i kawałek zostawiłam żeby zobaczyć jak długo szynka się utrzyma i jestem zaskoczona bo 17 dni i nie ześlimaczała ani trochę. Teraz będę robiła następną. Tak dopiero teraz bo miałam wyroby swojskie od wujka które się skończyły:) Kupić już nie kupię na pewno nigdy.<br /><br />Pozdrawiam Danusiu :)basie nka12https://www.blogger.com/profile/10695172797929704871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-55836260322900561072016-02-26T07:57:07.050+01:002016-02-26T07:57:07.050+01:00Wiolu, proszę daj mi znać jak z tym octem smakuje....Wiolu, proszę daj mi znać jak z tym octem smakuje. Ciekawa jestem czy szyneczkę też robiłaś z octem. Każda rada jest dla mnie cenna. Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa.<br />Pozdrawiam serdecznie :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-39309225081602269832016-02-25T12:29:41.516+01:002016-02-25T12:29:41.516+01:00Witam.Gratuluję bloga to chyba najlepszy blok kuli...Witam.Gratuluję bloga to chyba najlepszy blok kulinarny na jaki trafiłam do tej pory.Znalazłam go kilka dni temu a już mam zrobioną szyneczkę czekam własnie się chłodzi.Kupiłam też mięsko na białą kiełbaskę i zamiast soli peklowej dodam ocet jabłkowy tylko jeszcze nie wiem w jakiej proporcji.Zobaczymy.Pozdrawiam.wioleta123https://www.blogger.com/profile/11639317903755732109noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-47852045030604516882016-02-23T20:54:07.103+01:002016-02-23T20:54:07.103+01:00A, to ciekawe, nie słyszałam, ale wypróbuję- dzięk...A, to ciekawe, nie słyszałam, ale wypróbuję- dziękuję i pozdrawiam :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-71803670098219492762016-02-23T16:57:47.012+01:002016-02-23T16:57:47.012+01:00Witam.Słyszałam że zamiast soli peklowej można dod...Witam.Słyszałam że zamiast soli peklowej można dodać ocet jabłkowy podobno efekt ten sam mięsko kruche i soczyste.wioleta123https://www.blogger.com/profile/11639317903755732109noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-53365702965216558442015-12-07T18:41:13.346+01:002015-12-07T18:41:13.346+01:00Witam Basiu. Ja też czasami mam maleńki dołek, ale...Witam Basiu. Ja też czasami mam maleńki dołek, ale staram się folię okręcić wokół własnej osi i wepchnąć na bok. Basiu, wujek Google Ci na pewno pomoże. Wpisz sobie szynkowary i te co są dobrze powyżej 100 zł są dobre. Bardzo się cieszę, że się przekonałaś do własnych wędlin, tylko one trochę za szybko znikają. Dziękuję.<br />Pozdrawiam Basiu :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.com