tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post3307968197640530683..comments2024-03-26T15:26:11.006+01:00Comments on CO MI W DUSZY GRA: CHLEB PSZENNO- ŻYTNI Z SIEMIENIEM LNIANYMCO MI W DUSZY GRAhttp://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-29644158947828051322014-01-26T15:01:04.844+01:002014-01-26T15:01:04.844+01:00Dzięki za podpowiedź z dokarmianiem. Może teraz od...Dzięki za podpowiedź z dokarmianiem. Może teraz odważę się upiec inne chleby na zakwasie z Twojego bloga.<br />Jeszcze raz dziękuję Ci za tyle wspaniałych przepisów.<br />AgnieszkaAgnieszkahttps://www.blogger.com/profile/14222571537333761923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-35944873035200761042014-01-26T14:43:14.365+01:002014-01-26T14:43:14.365+01:00 Witam Agnieszko. Ten chlebek też nam bardzo smaku... Witam Agnieszko. Ten chlebek też nam bardzo smakuje. Ja jak miałam jeszcze młody zakwas, to piekłam np. chleb dokładnie wg przepisu- ilośc zakwasu taka jak w przepisie, ale dodatkowo dodawałam 1 płaską łyżeczkę drożdży instant. Musisz Agnieszko, go częściej dokarmiać, nawet np. dzień po dniu nie wstawiając do lodówki. On Ci się pięknie odpłaci. Zapewniam Cię, że jak przełamiesz ten opór to zobaczysz jakie są pyszne chleby na zakwasie. One muszą mieć trochę więcej czasu na wyrastanie, bo monożą sie w tym czasie dzikie drożdże, ale warto poczekać. Dziękuję za skorzystanie z przepisu.<br />Pozdrawiam serdecznie!!!CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-57067560613464000772014-01-26T13:11:44.430+01:002014-01-26T13:11:44.430+01:00Ten chleb, to już kolejna propozycja z Twojego blo...Ten chleb, to już kolejna propozycja z Twojego bloga, na którą się zdecydowałam, i jak zwykle nie zawiodłam się na Twoim przepisie! Chleb jest rewelacyjny. Pozwoliłam sobie zmienić tylko rodzaj mąki - dałam 500g pełnoziarnistej z Lubelli. Ilość wody pozostawiłam bez zmian. Dodałam suche drożdże, ponieważ mam młody zakwas (skłaniam się ku teorii, że on mnie po prostu nie lubi) i chleby na samym zakwasie mam bardzo płaskie, pomimo bardzo długiego czasu wyrastania. Ten rósł około 5 godzin, a piekłam, tak jak doradziłaś, o 15 minut dłużej.<br />Dziękuję za przepis. Śledzę Twój profil, i jak tylko coś mnie zaintryguje - przystępuję do wykonania.<br />Pozdrawiam serdecznie <br />Agnieszka<br />Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/14222571537333761923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-73679973328426188982014-01-21T19:55:00.833+01:002014-01-21T19:55:00.833+01:00Witam Pani Marzenko. Na moim blogu w dziale "...Witam Pani Marzenko. Na moim blogu w dziale "Pieczywo" jest sporo przepisów na bułki i chleby na drożdżach instant. Proszę przejrzeć, a na pewno coś Pani dla siebie znajdzie. Nie mniej jednak co jakiś czas staram się coś nowego wstawiać na suchych drożdżach. Dziękuję bardzo.<br />Pozdrawiam serdecznie!!! CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-12286358957188637902014-01-21T12:37:30.028+01:002014-01-21T12:37:30.028+01:00witam mam na imie marzena :-)mieszkam w uk prosze ...witam mam na imie marzena :-)mieszkam w uk prosze o przepisy na chlebki bulki z suchych drozdzy strona przepisy w moim guscie pozdrawiam :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-81109214281267010112014-01-20T19:03:28.518+01:002014-01-20T19:03:28.518+01:00I jest świetny.
Pozdrawiam!!!I jest świetny.<br />Pozdrawiam!!!CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.com