tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post2684233330143485817..comments2024-03-26T15:26:11.006+01:00Comments on CO MI W DUSZY GRA: KRÓLIK DUSZONY ZE ŚMIETANĄ i TYMIANKIEMCO MI W DUSZY GRAhttp://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-75218715061878145672019-04-17T22:47:32.731+02:002019-04-17T22:47:32.731+02:00Danusiu jesteś niezastąpiona. Gdzie ja mogę znaleź...Danusiu jesteś niezastąpiona. Gdzie ja mogę znaleźć przepis na królika jak nie u Ciebie :) Pozdrawiam serdecznie i życzę wszelkiego Błogosławieństwa. AlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-87457566611969513992016-02-20T16:02:16.861+01:002016-02-20T16:02:16.861+01:00Emilko, w Twoim przypadku zdjęcie dla mnie jest na...Emilko, w Twoim przypadku zdjęcie dla mnie jest najlepszym komentarzem- bardzo Ci dziękuję :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-52113328296309951452016-02-19T22:17:33.625+01:002016-02-19T22:17:33.625+01:00nadrabiam zaległości, bo zdjęcie moje jest a brak ...nadrabiam zaległości, bo zdjęcie moje jest a brak komentarza ;-) królik zawsze wychodzi przepyszny, nasz ulubiony przepis, gdy tylko mam to mięsko robię go w ten sposóbAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18018056189972619087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-30550258314720547942016-01-03T10:46:34.607+01:002016-01-03T10:46:34.607+01:00Witam Agnieszko. O, jaka duża przerwa od Twojego k...Witam Agnieszko. O, jaka duża przerwa od Twojego komentarza. Agnieszko, odpisuję teraz , bo mam lenia. No mam, jak pewnie wielu z nas. Można użyć suszonego. Pozdrawiam w Nowym Roku :)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-14757079826554471412015-12-31T19:08:06.785+01:002015-12-31T19:08:06.785+01:00Witam, czy zamiast świeżego tymianku można użyć su...Witam, czy zamiast świeżego tymianku można użyć suszonego?<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />/Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/16445775091408661985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-58392543985431180282015-03-15T18:37:40.625+01:002015-03-15T18:37:40.625+01:00Z tym czasem duszenia jest różnie, to zależy od kr...Z tym czasem duszenia jest różnie, to zależy od królika - ha, ha. Lidio , ja też nie zawsze podaję sos osobno, czasami po prostu przekładam na paterę wszystko razem. Kochanie, najbardziej w tym wszystkim chodzi o smak. Czasami pięknie podana potrawa często jest nie do zjedzenia Dziękuję Ci bardzo.<br />Pozdrawiam serdecznie.CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-6521901359224456922015-03-15T16:22:29.144+01:002015-03-15T16:22:29.144+01:00Mimo wszystko królik pyszny:) mięsko super mięciut...Mimo wszystko królik pyszny:) mięsko super mięciutkie, dusiłam nie wiem ile na oko,aż było mięciutkie, a sos potem trochę improwizowałam po swojemu,alby zważoną śmietanę ukryć:)Nie podwalam mięska osobno i sosu osobno, tak jak Ty, u ciebie widać takie super mięsko,bez żadnych farfocli cebulowych czy innych:)Twoje danie wizualnie ładniejsze na bank.Dziękuje.Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-6204246457771351802015-03-15T12:07:36.602+01:002015-03-15T12:07:36.602+01:00No tak, na kolejny raz śmietanę rozrobię z ciepłym...No tak, na kolejny raz śmietanę rozrobię z ciepłym wywarem wtedy będę miała gwarancję że się nie zważy, zobaczę jak wyjdzie gdy sos zblendeluje i zagęszczę,bo nie nie będzie tak źle, dam znać po, pozdrawiam:)Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-48669687029283678872015-03-15T12:03:26.730+01:002015-03-15T12:03:26.730+01:00No widzisz Lidio, tak to jest ze śmietanami. Jedn...No widzisz Lidio, tak to jest ze śmietanami. Jedne się ważą inne nie, na to Kochanie już nie mam wpływu. Nic się nie będzie działo, nawet jak się podważyła, to i tak po zagęszczeniu sosu powinno być ok. Ile dusić królika nie podam, musisz kontrolować kiedy będzie miękki. <br />Pozdrawiam serdecznie.CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-88653784456610684072015-03-15T11:11:44.873+01:002015-03-15T11:11:44.873+01:00Mój królik sie dusi,zrobiłam wszystko wedle przepi...Mój królik sie dusi,zrobiłam wszystko wedle przepisu,nawet śmietanę położyłam na mięsku, tak jak Ty na zdjęciu,rozsmarowując ją i wiesz co???po przewróceniu mięska na drugi bok,śmietanka się ścięła, jakby zaważyła, czy w trakcie zmiesza się z płynami i będzie to gładki sos???Dałam kremówkę 36%może mogłam ją rozmieszać z wywarem ciepłym i wlać do mięska co?Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-77015202866787241992015-03-14T19:02:22.516+01:002015-03-14T19:02:22.516+01:00Super, kochana jesteś że tak szybko mi odpisałaś:)...Super, kochana jesteś że tak szybko mi odpisałaś:)<br />Mam kremówkę 36% bodajże z Piątnicy więc takie 2 łyżki dam od razu jak w przepisie, sosu sojowego grzybowego raczej nie mam tylko zwykły ciemny i jasny,ale to nie to samo prawda?<br />Sos zagęszczasz wyjmując mięsko?czy wszystko razem?ile czasu go dusić???Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-15302840200453343672015-03-14T18:43:31.817+01:002015-03-14T18:43:31.817+01:00Witam Lidio. Kochanie wyjdzie Ci na pewno, tylko s...Witam Lidio. Kochanie wyjdzie Ci na pewno, tylko się trzymaj przepisu. Ja mam dostęp do śmietany ze wsi, ale jak nie masz takiej to najlepiej kremówka 36 %, bo ta 30 % się warzy i widać takie kłaczki. W przepisie napisałam wlać wodę i śmietanę - dopiero dusić do miękkości.Lidio dusić na wolnym ogniu pod przykryciem . tego królika nie piekę w piekarniku. Sos zagęszczam troszkę mąką, ale nie zawsze. Zobaczysz jaką będzie miał konsystencję po uduszeniu. Jak nie masz grzybków, to daj troszkę sosu sojowego grzybowego- ok. 1 łyżki ,a jak nie masz to po prostu nie dodasz. Możesz dodać do duszenia troszkę masła.<br />Pozdrawiam serdecznie.CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-86547141105967402722015-03-14T18:30:58.950+01:002015-03-14T18:30:58.950+01:00Droga Danusiu Twój królik wygląda obłędnie i pewni...Droga Danusiu Twój królik wygląda obłędnie i pewnie tak smakuje, jutro chcę zrobić podobnego,bo pewnie taki jak Twój nigdy mi nie wyjdzie.Kupiłam go w Lidlu mam nadzieję, że będzie zjadliwy.Mam pytanie jaka to ma być śmietana??Kwaśna czy kremówka??? rzadka czy gęsta???<br />Dajesz ja od razu przed duszeniem? bo niektórzy dodają na koniec.<br />Dusisz na wolnym ogniu, tak?pod przykryciem?A piekłaś królika w piekarniku?<br />Sos zagęszczasz mąką??<br />A jak nie mam suszu z grzybków, to mogę je czymś zastąpić?Lidiahttps://www.blogger.com/profile/13207730863621831879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-6604093619292335032014-02-10T13:51:31.419+01:002014-02-10T13:51:31.419+01:00Witam Pani Gosiu.
To miłe co Pani pisze. Bardzo si...Witam Pani Gosiu.<br />To miłe co Pani pisze. Bardzo się cieszę, że przepisy przypadły do Państwa smaku. Dziękuję za wizytę i zapraszam częściej.<br />Pozdrawiam serdecznie!!!CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-23647274950362182652014-02-10T09:42:43.951+01:002014-02-10T09:42:43.951+01:00Wypróbowałam Pani przepis: na królika i roladki z ...Wypróbowałam Pani przepis: na królika i roladki z karkówki. Oba są świetne. Rodzinka była zachwycona. Zaglądam do pani od niedawna i myślę że na dłużej zostanę. Pozdrawiam Gosia. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-15764053666868243122014-01-26T14:49:09.545+01:002014-01-26T14:49:09.545+01:00Witam. Kiedyś zawsze musi być ten pierwszy raz. Pr...Witam. Kiedyś zawsze musi być ten pierwszy raz. Proszę mi dać znać jak smakował i czy nie było problemów.<br />Pozdrawiam serdecznie!!!CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-42630606460746593982014-01-26T10:01:29.014+01:002014-01-26T10:01:29.014+01:00dziś pierwszy raz próbuje zrobić królika/mam nadzi...dziś pierwszy raz próbuje zrobić królika/mam nadzieję że mi ''wyjdzie'' :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-55752033450857856772013-11-05T17:36:21.465+01:002013-11-05T17:36:21.465+01:00No widzi Pani jak dobrze jest prowadzić bloga?Przy...No widzi Pani jak dobrze jest prowadzić bloga?Przy okazji mogę się również czegoś nauczyć.Bardzo dziękuję.<br />Pozdrawiam cieplutko:)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-83818790281242751322013-11-05T16:04:07.640+01:002013-11-05T16:04:07.640+01:00krolika jest dodrze namoczyc w kwasnym mleku 24 h ...krolika jest dodrze namoczyc w kwasnym mleku 24 h ,,, nastepnie umyc osuszyc i do dziela ... mieso kruszeje palce lizac ... pozdrawiam ewa Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-84093570827812778312013-10-20T08:01:39.104+02:002013-10-20T08:01:39.104+02:00Gosiu dziekuję bardzo ,że do mnie zaglądasz.
Pozdr...Gosiu dziekuję bardzo ,że do mnie zaglądasz.<br />Pozdrawiam serdecznie:)CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3887457242543278077.post-37648157550207503952013-10-19T22:39:42.998+02:002013-10-19T22:39:42.998+02:00Kolejny fajny przepis, polecam i pozdrawiam :)Kolejny fajny przepis, polecam i pozdrawiam :)GOSIAhttps://www.blogger.com/profile/02575863808102672689noreply@blogger.com