wtorek, 21 października 2014

DROŻDŻE ŚWIEŻE, SUSZONE CZY INSTANT


Zdjęcie pochodzi ze strony www.artkulinaria.pl


Pewnie nie raz mamy dylemat jakich drożdży użyć do jakiego wypieku. 
Znalazłam w sieci stronę, która zawiera ciekawe informacje. Polecam Państwu tą wiedzę. Podane są też proporcje pomiędzy poszczególnymi rodzajami drożdży. Polecam- warto przeczytać.

4 komentarze:

  1. Super przepisy ..Pozdrawiam ....Maria.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Ci Mario i zapraszam do mojej kuchni.
      Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Kochana Danusiu. Oczywiście uważnie przeczytałam polecany przez Ciebie artykuł. Powiem, że trochę rozjaśnił mi moją wiedzę o drożdżach. Jak to mówią - ,,człowiek uczy się przez całe życie" i nie trzeba się tej wiedzy bać. Ja, podobnie jak autorka preferuję drożdże świeże, ale zawsze mam w zapasie instant - tak do chleba jak czas goni. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam. Jola z B.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Jolu. Ja wolę wypieki na drożdżach świeżych, ale jak wieczorem mnie coś przyciśnie na bułeczki, a nie mam świeżych to piekę na instant. Lepsze takie niż ze sklepu, a jak w domu pachnie....
      Dziekuję.

      Usuń

UWAGA :
Ponieważ ostatnio pojawiła się duża ilość spamu zostałam zmuszona do włączenia moderowania komentarzy, które staram się w miarę szybko publikować . Dziękuję.